Rivale La Traviata, Rilla 16.3.2012-29.1.2018 30.01.2018

Ensimmäisen Rat Trap’s-pentueen emä, Rilla, oli aina tuulella käyvä koira, eli jos sitä ei jokin asia napannut niin se ei sitä tehnyt. Sen vuoksi emme olleet kovin huolissamme kun Rilla päätti, ettei halua lenkkeillä reippaasti tai kun se päätti että vain haaveilee takapihalla. Rilla oli myös aina ajoittain nirso, eli syömättömyyskään ei ollut sen tapauksessa hälyttävä asia. Kun kuitenkin vaisuutta oli jatkunut jonkin aikaa, käytti Rillan omistaja koiran eläinlääkärissä. Päällisin puolin ei vikaa löytynyt, mutta verikokeet olivat karua luettavaa. Muun muassa hemoglobiini ja punasoluarvo olivat hälyttävän alhaiset. Diagnoosina oli joko autoimmuunisairaus (IMHA/AIHA) tai vuotava kasvain.

Lisäkokeiden jälkeen saatiin varmistus autoimmuunisairaudelle, ja päätimme kokeilla viikon verran kortisonihoitoa joka on sairauden ainoa hoitomuoto. IMHA/AIHA on siis sairaus, jossa keho rupeaa tuhoamaan omia punasolujaan. Kortisonilla elimistöä voi pystyä hämäämään tekemään täyskäännöksen. Diagnoosin ainoa hyvä puoli oli, että sairaus ei ole perinnöllinen vaan idiopaattinen.

Viikon päästä vein Rillan uusintakokeisiin, mutta tiesin kyllä jo, että se reissu jäisi tytön viimeiseksi. Rilla oli todella huonossa kunnossa, ja verikokeetkin sen kertoivat. Arvot olivat niin huonoja, että puolia niistä eivät Evidensian laitteet osanneet edes analysoida. Meillä ei siis ollut muuta vaihtoehtoa kuin päästää Rilla ikiuneen. Kiitos Ketolan perheelle Rillan hyvästä hoidosta!

Kommentointi on suljettu.