Maailman Voittaja 2014 09.08.2014

Vuoden päätapahtumat ajoittuivat kaikki tänä vuonna yhdelle viikolle. Erikoisnäyttely, Terri-Eri ja Maailman Voittaja, – kaikki samalla viikolla.

Maanantaina hain lentokentältä norwichikasvattaja Debra Sheddanin (Kaeva), joka matkusti näyttelyviikon takia tänne Uudesta Seelannista saakka.

Tiistaina 5.8. järjestettiin NN-kerhon erikoisnäyttely Helsingin Tuomarinkartanossa. Norwichien tuomariksi oli kutsuttu Sintin kasvattaja, Minna-Liisa Koltes USA:sta. Sanomattakin oli siis selvää, ettei Sintti tuohon näyttelyyn pääsisi osallistumaan. Ringon kyllä ilmoitin mukaan. Se oli hienosti 13 valiouroksen joukosta neljäs, sai erinomaisen ja vielä SA:nkin. Näyttelypäivän päätteeksi pidettiin rotujärjestön Garden Party. Ohjelmassa oli ruokaa, juomaa, yhdessäoloa ja itse soitin ja lauloin tilaisuudessa.

Keskiviikkona 6.8. olikin sitten Terri-Eri, joka tänä vuonna järjestettiin Tuomarinkartanon sijaan Hakunilan urheilupuistossa. Norwichit arvosteli edellisen päivän norfolk-tuomari, Tan Nagrecha Isosta Britanniasta.  Tälläkin kertaa valiouroksia oli suuri määrä, – 13. Ringo oli näistä hienosti toiseksi paras saaden SA:n, ja sijoittui vielä upeasti PU-luokassa neljänneksi. Hieno homma! Sintti pääsi esiintymään suuressa narttujen valioluokassa. Olin siinä porukassa erittäin tyytyväinen siihen, että Sintti sai ERI:n. Valionarttuja kun oli kisassa mukana 8, ja Sintti taisi olla porukan nuorin. Jos ei nuorin, niin ainakin keskeneräisin.

Torstaina koirilla oli vapaapäivä. Itse olin kehätoimitsijana walesinterrierien erkkarissa tuon päivän. Perjantainakin koirilla oli vapaata, mutta emännällä ei. Kirjoitin silloin arvosteluja Maailman Voittajassa. Näyttelypäivän jälkeen kävimme kotimme lähellä olevassa ravintolassa “norwich-illallisella”. Meitä oli toki vain neljä: minun ja mieheni lisäksi Debra Sheddan Uudesta Seelannista ja Kristina Jerlin (kennel Cog-Wheel’s) Ruotsista. Mukavaa oli, vaikkei pitkään oltukaan liikenteessä. Seuraavana päivänä kun olisi Maailman Voittajan terrieripäivä.

Maailman Voittajaan oli ilmoitettu huimat 113 norwichia. Tuomarina meillä oli Frank Kane Isosta Britanniasta. Valiouroksia oli huima määrä; 20. Tiesin jo etukäteen Ringon olevan tuomarin makuun vähän turhan jytky, joten olin tulokseen enemmän kuin tyytyväinen. Ringo sai ERIn ja käteltiin neljän parhaan joukosta viimeisenä pois. Sijoitus olisi siis epävirallisesti luokan viides. Upea homma! Sintti kilpaili vielä kerran avoimessa luokassa. Maailman Voittajan sääntöjen mukaan luokkavaihtoja ei tehdä enää ilmoittautumisajan umpeuduttua, ja Sintin valiotitteli vahvistettiin vasta ilmoittautumisajan päätyttyä. Avoimessa luokassa kisasi narttuja 9. Kaikki saivat ERI:n eikä Sintti sijoittunut tällä kertaa. Näytti kyllä aika nuorelta muihin verrattuna. Mahtava näyttely silti oli, ja oli erityisen hienoa nähdä niin paljon Facebookista tuttuja norwich-ihmisiä, jotka olivat reissanneet Helsinkiin eri puolilta maailmaa. Koirien näyttelyviikko päättyi tuohon, – omani ei. Itse olin vielä kehätoimitsijana sunnuntainkin.

Kommentointi on suljettu.